Veel gestelde Vragen Wat vind je op deze Site? De Muziek Systeemeisen Navigatie op de Site Browser-snekjes

De Muziek

Het overgrote deel van de DOS Amigos Homepage is gewijd aan het delen van muziek.

De gitaarmethode van Aaron Shearer, de bekende Amerikaanse gitaarpedagoog, stelt de gitaarstudent als doel het delen van muziek, dat wil zeggen het voorspelen voor publiek. Dit doel brengt je buiten (de bescherming van) de studeerkamer en de kleine kring, maar maakt de effort die je in je gitaarmuziek steekt nuttig: je kunt er andere mensen mee ontroeren, plezieren, verbazen en zelfs doodergeren (uiteraard hopen we dat zoiets niet gebeurt).

Je kunt de muziek die je zelf speelt ook op een andere manier delen, het ter beschikking stellen van bladmuziek stelt anderen in staat om die muziek zelf te spelen en desgewenst weer met anderen te delen. En dat is wat de DOS Amigos Homepage beoogt te doen, althans voor muziek in het Public Domain. Dit geldt voor volksmuziek en klassieke muziek van voor 1938.

Stukken waarvan ik verwacht dat er auteursrechten aan vast hangen kun je wel afspelen, maar de bladmuziek komt niet tevoorschijn. Ter compensatie vermeld ik de bron met een eventueel publicatienummer bij wijze van reclame voor de uitgever, dan kun je de muziek kopen als je haar leuk vindt.

Al de muziek op deze site vormt een geschiedenis. De solo muziek heb ik in de meer dan vijf en dertig jaar dat ik bezig ben voor het overgrote deel zelf gespeeld. Dit zijn alleen de klassieke stukken, het populaire materiaal dat ik heb gespeeld staat niet op deze site. De duo muziek is de geschiedenis van het Gitaarduo DOS Amigos: 15 jaar repertoireopbouw. De ensemblemuziek stamt uit de Gitaarkring en een paar ensemblepogingen met andere instrumenten.