Inleiding 3 of 4 Gitaren Gitaar-Melodieinstrument

Muziek voor Gitaar Ensemble: Inleiding

Dit gedeelte van de DOS Amigos Homepage bevat muziek voor gitaarensembles in diverse samenstellingen. Op dit moment hebben we de volgende smaken:

Ten behoeve van mede-muzikanten in binnen-en buitenland zetten we een aantal Portable Document Format (PDF) files van de bladmuziek op de site. In principe doen we dat alleen voor public domain werk. De documenten zijn leesbaar met de Acrobat Reader, een populair viewerprogramma.

Het zijmenu geeft je de mogelijkheid de ensemblemuziekpagina te kiezen, waarop een tabel staat waarmee je de beschikbare stukken kunt kiezen. Er zijn twee keuze-opties:

Op de pagina's van de muziek vind je menuopties om de bladmuziek te bekijken of terug te gaan naar het genremenu. Je vindt daar ook een mediaspeler om de muziek af te spelen. Wat betreft het afspelen heb ik me aan de Netiquette gehouden, je moet zelf de Play knop drukken om de muziek te starten.

Een belangrijke opmerking: De muziek die je hier kunt afspelen komt uit een MP3 bestand, gegenereerd uit de bladmuziek. Zo zou een robot het afspelen, er zit weinig extra's in dat het stuk echt muziek maakt. Geen dynamiek, geen expressie, geen gevoel. Zie het als een uiterst koele indruk van het stuk. En bedenk daarbij, degene die echt muziek gaat maken van de afgespeelde partij, dat zijn jullie als gitaristen, zangers en fluitisten! Vergeet dat niet, en laat je niet in de luren leggen of afschrikken door de MP3 robot!

En dan nog een opmerking tot slot: het "graveerwerk" van alle partijen is handwerk. Zoals dat ook met tekstverwerken gaat, kunnen er zeg maar spelfouten in de partijen zitten. Ik weet uit mijn (schrijvers)ervaring dat je kunt controleren wat je wilt, maar sommige fouten zie je pas na de publicatie.

Mocht je dus een fout in een partij ontdekken, schroom dan niet om die te melden, want de kwaliteit van de muziek op de site wordt er beter van als ik de verschrijvingen kan corrigeren. Als je een fout ziet, mail dan de titel van het stuk, de componist en de maat waarin je de fout ontdekte en (als het even wil) de correctie naar: mark@dosamigos-homepage.nl

Alvast bedankt en Happy Playing!