De DOS Amigos HP Collectie Deel 1: Renaissance en Barok Deel 2: Klassiek 1 Deel 3: Klassiek 2 Deel 4: Romantiek Deel 5: Night at the Opera Hoeveel kost het? Bestelprocedure

De DOS Amigos Homepage Collectie

Sinds jaar en dag -1998 om precies te zijn- vind je op de DOS Amigos Homepage bladmuziek voor Klassieke Gitaar van Renaissance tot en met Romantiek. Je kiest je stuk uit de diverse menus, luistert het eventueel af en print het uit om het zelf te spelen.

De statistieken van de DOS Amigos Homepage en de diverse reacties die ik heb ontvangen wijzen uit dat vele gitaristen deze service waarderen.

Als je veel stukken van de DOS Amigos Homepage wilt spelen, moet je veel printen. Da"s logisch natuurlijk.

Het zijn wel allemaal losse stukken. Dat wordt op den duur een losbladig systeem zonder samenhang en o wee als je de map een keertje laat vallen zodat alles over de vloer verspreid raakt! Dat gaat niet meevallen om zonder inhoudsopgave en paginering alles weer op de plek te krijgen.

Daarom voeg ik aan deze site een extra service toe. Je kunt bij mij een geprint en ingebonden exemplaar bestellen van delen uit de DOS Amigos Homepage Collectie. Die mogelijkheid bestaat voor Nederland en direct aangrenzende landen. Wereldwijd versturen is een optie die ik nog niet ondersteun wegens de verzendkosten.

Merk op dat het downloaden van individuele stukken van de DOS Amigos Homepage gewoon mogelijk blijft, en dat is gratis! Ik ben niet van plan om muziek van de site te commercialiseren. De delen van de DOS Amigos Homepage Collectie zijn bedoeld voor spelers die een handzaam ingebonden boek willen hebben. Wanneer je deze boeken koopt, betaal je printkosten, verwerken en inpakken en een vergoeding voor mijn moeite, dat is alles!

Omdat de DOS Amigos Homepage steeds groter wordt, groeien de boeken mee. Jaarlijks maak ik daarom een nieuwe editie. Het heeft hierdoor geen zin om een fysieke voorraad boekjes aan te leggen. Daarom werk ik nu alleen nog maar op basis van Printing on Demand. Hierdoor kan het iets langer duren voor de boekjes verstuurd kunnen worden, want ik moet een printshop aansturen.

De DOS Amigos Homepage Collectie omvat op het moment vijf delen, Renaissance en Barok, Klassiek I, Klassiek II, Romantiek en Night at the Opera. Een deel dat is gewijd aan muziek voor gitaarduo is nog in de maak.

Kenmerken van alle delen van de collectie zijn:

  1. A4 portret formaat.
  2. Bindmethode Wire-O, oftewel ringband. Je kunt het boek zonder problemen op je muziekstandaard openvouwen en er gemakkelijk in bladeren tijdens het spelen.
  3. Plastic schutbladen voor bescherming op de lessenaar.
  4. Duidelijke zetting van de muziek in de kwaliteit die je van de DOS Amigos Homepage gewend bent. Alle partijen zijn gezet met Sibelius, een prachtig programma om notenschrift vast te leggen, en dat kun je aan de duidelijke en ruime layout goed zien.
  5. Praktische indeling van de bladmuziek met een minimum aan bladzijden omslaan.
  6. Professionele editie, je krijgt zelf de ruimte voor het bepalen van je dynamiek en vingerzetting.
  7. Scherpe zwart-wit print.

Binnen dit gedeelte van de site vind je samples van de boeken, een prijslijst plus informatie over de gang van zaken bij het bestellen.