Navigatie op de Site

De navigatie op de site helpt je de site te verkennen en alle onderwerpen te bereiken. Daarvoor zijn er een aantal hulpmiddelen aanwezig:

  1. Het Topmenu.
  2. Het Broodkruimelspoor.
  3. De Zijmenus.
  4. De Volgende Pagina knop.

Topmenu

Topmenu

Voorbeeld van een Topmenu met Submenu

Via het topmenu kun je navigeren naar de hoofdafdelingen van de site, bijvoorbeeld Allerlei of Solos. Soms zijn de hoofdafdelingen zo uitgebreid dat er een submenu nodig is. Dit zie je bijvoorbeeld in de Solo afdeling, die heeft een submenu van de stijlperiodes van de muziek.

Je kiest een onderwerp door een menu of submenu optie aan te klikken. Wanneer je de muiswijzer boven een menu optie beweegt, verandert deze van kleur en verschijnt er indien aanwezig een submenu waarin je een onderdeel van de hoofdsectie kunt kiezen. Een muis klik selecteert het onderwerp.

Broodkruimelspoor

Broodkruimel

Voorbeeld van een Broodkruimelspoor

Een website is vaak een boomstructuur die zich vertakt vanaf de Homepagina, waar je de site binnenkomt. Het Broodkruimelspoor geeft aan waar je zit in deze boomstructuur en geeft ook alle onderwerpen op weg daar naartoe weer.

Omdat binnen de website de onderwerpen georganiseerd zijn als een boek, met secties, sub-secties, hoofdstukken, paragrafen etc. kun je met een broodkruimelspoor gemakkelijk binnen de keten van gerelateerde onderwerpen navigeren.

Je kiest een onderwerp door een kruimel in het spoor aan te klikken. Wanneer je de muiswijzer boven een kruimel beweegt, verandert deze van kleur. Met een klik zit je dan op die plek in de boom.

Lokale Menus

Zijmenu

Voorbeeld van een Lokaal Zijmenu

Via het hoofdmenu kun je de hoofdonderwerpen bereiken. De (linker) zijmenus dienen om onderwerpen te kiezen binnen zo’n hoofdonderwerp. Heel vaak zit er ook een optie in om weer bij het hoofdonderwerp terug te keren. Dit zie je aan het pijltje.

Je kiest een onderwerp door een optie in het zijmenu aan te klikken. Wanneer je de muiswijzer boven een optie beweegt, verandert deze van kleur. Met een klik kies je die optie.

Volgende Pagina Knop

Page Down

Het knopje naar de volgende pagina

De Volgende Pagina knop staat alleen op pagina’s van meer-pagina artikelen die je helemaal door zou willen lezen, zoals de festivalverslagen en de Gitariteiten. Op de muziekpagina’s zal je de knop niet vinden, daarbij is een pagina een afgesloten onderwerp.